SHOP    OVER ONS    ︎︎ 26€ ︎︎︎ Bestel nu


Op onze website kunt u betalen met PayPal, Visa of MasterCard.
Om met iDeal te betalen volgt u deze link ︎︎︎ iDealStudio/K


In 2007 opent Studio/K haar deuren in een oud schoolgebouw aan het Timorplein. De bioscoop is een initiatief van Stichting Kriterion en wordt net als haar grote zus volledig gerund door studenten. Naast filmzalen heeft Studio/K ook een groot café-restaurant waar regelmatig avonden worden georganiseerd met onder andere muziek, debat en spoken word.

De opening van Studio/K aan het Timorplein maakte deel uit van een stadsvernieuwingsplan om de Indische Buurt aantrekkelijker te maken. De buurt liep in economisch opzicht achter op de rest van Amsterdam, mede door slecht onderhouden en verouderde woningen. Het schoolgebouw, dat sinds 2003 niet meer wordt gebruikt, kreeg in dit plan een nieuwe functie als cultureel centrum van de buurt. Studio/K sloot hier perfect bij aan door een veelzijdig cultureel programma te bieden en te functioneren als toegankelijke ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners.

Waar ooit de gymzaal van de oude school was, kun je nu genieten van een diverse selectie films, en de voormalige kantine is omgetoverd tot een gezellig café. De verlaagde boogramen en het ruime terras geven het gebouw bovendien een gastvrije sfeer. Dat de bioscoop een echte buurtfunctie heeft, is terug te zien in haar programmering en doelstellingen. Studio/K vertoont regelmatig films in talen die veel gesproken worden in de buurt en is aangesloten bij Makkie, een initiatief waarbij buurtbewoners met vrijwilligerswerk kunnen ‘betalen’ bij lokale bedrijven. Het is duidelijk dat Studio/K is uitgegroeid tot een onmisbare plek.Geschiedenis


Studio/K is gevestigd in de voormalige Derde Ambachtsschool, die in 1913 werd gebouwd in de Indische Buurt. Deze buurt was nog volop in ontwikkeling: de Borneostraat, waar de school kwam te liggen, was pas in 1900 aangelegd en stond nog bijna helemaal leeg. De Derde Ambachtsschool werd een groot gebouw in functionalistisch ontwerp. Opvallende details zijn de 32 meter hoge klokkentoren en de boogramen op de begane grond. De school had plaats voor 500 dag- en 825 avondleerlingen en bood verschillende technische opleidingen aan, zoals houtbewerking en elektrotechniek. De school bleef in deze functie bestaan tot 2003, toen de ROC uit het gebouw trok. Op verzoek van de Gemeente Amsterdam werd het gebouw daarna grootschalig verbouwd. Het oude schoolgebouw huisvest sindsdien onder andere een jeugdherberg, congrescentrum en natuurlijk de bioscoop Studio/K.


︎ Adres: Timorplein 62
︎ Datering: 1913
︎ Architecten: Publieke Werken

︎ Bouwstijl: Rationalisme
︎ Oorsponkelijke functie: Ambachtschool

︎ 26€ ︎︎︎ Bestel nu 


Op onze website kunt u betalen met PayPal, Visa of MasterCard.
Om met iDeal te betalen volgt u deze link ︎︎︎ iDealProductspecificaties

︎ Format: 260x370mm
︎ Papier: 140g Arena Rough Natural BL
︎ Printtechniek: Risografie
︎ Kleuren: Blauw P3005U + Roze P606U
︎ Beperkte oplage: 100 stuks
︎ Geprint in: Amsterdam, NL
Verzending en retour

︎ Verzendtijd: 3-5 werkdagen
︎ NL verzendkosten: € 3,65
︎ Bezorgd in een kartonnen envelop
︎ Bevat: 1 x print 
︎ Lijst niet inbegrepen
︎ Bij vragen kunt u ons mailen

Met elke print die je koopt draag je een steentje bij aan het fonds voor architectuur


illus-straat bouwt met een deel van de opbrengst van de prints aan een fonds voor architectuur. Wij organiseren jaarlijks een open call waaruit de jury één project selecteert die aanspraak maakt.We printen met Riso


PERFECTE IMPERFECTIES

Bij Risoprint is geen enkele print hetzelfde. Wij omarmen deze ‘imperfecties’ omdat het juist de schoonheid van het ambacht weergeeft.DUURZAAMHEID

Riso gebruikt niet-giftige inkt, gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals soja of rijst. De masters zijn op basis van banaan- of hennepvezels.


LEVENDIGE KLEUREN

Riso staat bekend om haar levendige, heldere kleuren. De speciaal ontwikkelde inkt brengt diepte en textuur en geeft de prints hun opvallende karakter.


LOKALE PRODUCTIE

We werken samen met Amsterdamse Riso-workshops. Zo kunnen we een persoonlijke band opbouwen en de beste kwaliteit prints garanderen.