SHOP    OVER ONS    ︎illus-straat maakt lokale architectuur zichtbaar

ONS VERHAAL


illus-straat creëert limited edition kunstwerken van unieke Nederlandse architectuur. Onze prints zijn het resultaat van grondig onderzoek naar de geschiedenis en vorm van lokale gebouwen die extra aandacht verdienen.

Door de verkoop van onze prints creëren we een fonds dat architectuur ondersteunt die anders verwaarloosd zou worden.

Met behulp van Riso produceren we 100 originele exemplaren van ieder gebouw. Ons doel is om interesse te wekken voor de gebouwen die het landschap van ons dagelijks leven vormgeven.


Robert


Ervaren ontwerper met een passie voor architectuur en stedenbouw. Bij illus-straat is hij verantwoordelijk voor het illustreren en produceren van de prints.


Maaike


Historica en redacteur met een grote interesse in architectuurgeschiedenis. Haar onderzoek en schrijfvaardigheden geven onze prints context en betekenis.

Onze werkwijzeI. KIEZEN EN ONDERZOEKEN

We kiezen Nederlandse architectuur die een speciale plek in ons hart heeft. We duiken in de geschiedenis van deze gebouwen en zoeken naar alle ontroerende, vreemde, en hilarische verhalen die deze plekken zo uniek maken.


II. ILLUSTREREN EN PRINTEN

Van de kenmerkende gevels tot de onopvallendste details: we illustreren het gebouw en vangen de verzamelde verhalen in beeld. Elke print wordt met in beperkte oplage met Riso gedrukt op hoogwaardig papier.


III. DELEN EN ONDERSTEUNEN

Wij vinden het belangrijk om architectuur te ondersteunen. Daarom gaat een percentage van de opbrengst terug naar de gebouwen die we zo bewonderen, zodat we kunnen bijdragen aan hun functie, onderhoud of restauratie.


We printen met Riso


PERFECTE IMPERFECTIES

Bij Risoprint is geen enkele print hetzelfde. Wij omarmen deze ‘imperfecties’ omdat het juist de schoonheid van het ambacht weergeeft.DUURZAAMHEID

Riso gebruikt niet-giftige inkt, gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals soja of rijst. De masters zijn op basis van banaan- of hennepvezels.


LEVENDIGE KLEUREN

Riso staat bekend om haar levendige, heldere kleuren. De speciaal ontwikkelde inkt brengt diepte en textuur en geeft de prints hun opvallende karakter.


LOKALE PRODUCTIE

We werken samen met Amsterdamse Riso-workshops. Zo kunnen we een persoonlijke band opbouwen en de beste kwaliteit prints garanderen.